Zum Hauptinhalt springen

Aktuelles

A budapesti Fazekas Ella lett a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő magyarországi döntőjének idei győztese

Ungarisch

Retorikai képességeiről végül Fazekas Ella, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium diákja győzte meg leginkább a zsűrit. Ő és a második helyezett Jakubovics Gergely, a budapesti Karinthy Gimnázium tanulója képviselik Magyarországot a XIII. nemzetközi döntőben 2019. október 10-én Budapesten.

weiterlesen

A soproni Balázs Fanni lett a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő magyarországi döntőjének idei győztese

Ungarisch

A németül legjobban vitázó négy magyar fiatal a mai országos döntőben heves vitát folytatott a következő kérdésről: „Támogassa-e az állam a diplomás hiányszakmák oktatását Magyarországon?”

weiterlesen

Magyar tanulók vitáznak az egyetlen német nyelvű közép-kelet-európai vitavetélkedőn

Ungarisch

Szeretettel meghívjuk a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő magyarországi döntőjére. Magyar tanulók vitáznak német nyelven a következő kérdésről: „Támogassa-e az állam a diplomás hiányszakmák oktatását Magyarországon?”. A résztvevők a magyarországi győzelemért szállnak vitába egymással az egyetlen német nyelvű közép-kelet-európai vitavetélkedőn.

weiterlesen

Franciska és Dóra képviseli Magyarországot a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőhetében

Ungarisch

Aktuális politikai témákba bepillantást nyerni, izgalmakat átélni, nagy közönség előtt beszélni és mindezt idegen nyelven. Budai Franciska és Dömötör-Nagy Dóra a Vitázik a világ ifjúsága magyarországi győztesei már nagyon várják az izgalmas nemzetközi vitahetet, melyen Tallinnban tíz közép- és kelet-európai ország legjobb német nyelvű vitázói vesznek részt.

weiterlesen