Zum Hauptinhalt springen

Magyar tanulók vitáznak az egyetlen német nyelvű közép-kelet-európai vitavetélkedőn

Ungarisch

Szeretettel meghívjuk a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő magyarországi döntőjére. Magyar tanulók vitáznak német nyelven a következő kérdésről: „Támogassa-e az állam a diplomás hiányszakmák oktatását Magyarországon?”. A résztvevők a magyarországi győzelemért szállnak vitába egymással az egyetlen német nyelvű közép-kelet-európai vitavetélkedőn.

Nézze meg a vitát, azután beszélgessen Ön is a németül legjobban vitázó magyar fiatalokkal!

2018. május 30. (szerda), 11.00 óra
Andrássy Egyetem 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.

A projekt fejleszti a vitakészséget, demokratikus párbeszédre ösztönöz, és egyúttal tükrözi Európa nyelvi sokszínűségét.

A Vitázik a világ ifjúsága projektben tizenkét közép-kelet-európai országból 150 középiskola mintegy 2500 tanulója vesz részt. Magyarországon 2010 óta rendezik meg a vetélkedőt.

A Vitázik a világ ifjúsága – közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje.

Magyarországon a projektet a Hanns-Seidel-Alapítvány, a Konrad-Adenauer-Alapítvány, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, az Andrássy Egyetem, az E.ON Hungária Zrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága támogatja.

Az országos döntő fővédnöke Dr. Hende Csaba, a magyar Országgyűlés alelnöke.

« Zurück